okładka

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 1, Składniki żywności

Cybulska, Emilia Barbara, Sikorski, Zdzisław Edmund Redakcja., Wydawnictwo WNT

Rok wydania: 2012.

Technologia żywności, Żywność chemia., Żywność, Chemia, Badanie żywności, Dodatki do żywności, Żywność skład chemiczny podręczniki akademickie, Barwniki, Środki smakowe, Substancje odżywcze podręczniki akademickie, Podręczniki [Typ publikacji], Podręcznik

dostępne:

1 z 1

Autor
Cybulska, Emilia Barbara
Sikorski, Zdzisław Edmund Redakcja.
Wydawnictwo WNT
Tytuł
Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 1, Składniki żywności
ISBN
978-83-204-63623-34-0 (całość)
978-83-204-63623-35-7 (t. 1)
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwo WNT,
Rok wydania
2012.
Numer wydania
Wyd. 6. zm.
Objętość
233, [1] s. :
Rozmiary
24 cm.
UKD
(075.8)
(075.8)
664.014
66.094.382
641.1
664.014
579.67
Hasła przedmiotowe
Technologia żywności
Żywność chemia.
Żywność
Chemia
Badanie żywności
Dodatki do żywności
Żywność skład chemiczny podręczniki akademickie
Barwniki
Środki smakowe
Substancje odżywcze podręczniki akademickie
Podręczniki [Typ publikacji]
Podręcznik
Informacje dodatkowe
Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks. Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Dla studentów i pracowników nauk. uniwersytetów przyrodniczych i medycznych.
Dostępna także w formie elektronicznej.
Streszczenie
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywnościowych. Książka polecana dla studentów i pracowników naukowych uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka. Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.
Link
http://libra.ibuk.pl/book/63939
020
%a 9788363623340
020
%a 9788363623357
080
%a (075.8)
080
%a 664.014
080
%a 664.014
080
%a 66.094.382
080
%a 579.67
080
%a 641.1
080
%a (075.8)
245
%a Chemia żywności : %b praca zbiorowa. %n T. 1, %p Składniki żywności /
250
%a Wyd. 6. zm.
260
%a Warszawa : %b Wydawnictwo WNT, %c 2012.
300
%a 233, [1] s. : %b il. ;%b il. ; %c 24 cm.
500
%a Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności.
504
%a Bibliogr. przy rozdz. Indeks.%a Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
520
%a W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywnościowych. Książka polecana dla studentów i pracowników naukowych uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka. Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.
521
%a Dla studentów i pracowników nauk. uniwersytetów przyrodniczych i medycznych.
530
%a Dostępna także w formie elektronicznej.
650
%a Technologia żywności
650
%a Żywność %x chemia.
650
%a Żywność
650
%a Chemia
650
%a Badanie żywności
650
%a Dodatki do żywności
650
%a Barwniki
650
%a Środki smakowe
650
%a Substancje odżywcze %v podręczniki akademickie
650
%a Żywność %v podręczniki akademickie %x skład chemiczny
655
%a Podręczniki [Typ publikacji]
655
%a Podręcznik
700
%a Cybulska, Emilia Barbara
700
%a Sikorski, Zdzisław Edmund %e Redakcja.
710
%a Wydawnictwo WNT
856
%u http://libra.ibuk.pl/book/63939
920
%a 978-83-204-63623-34-0 (całość)
920
%a 978-83-204-63623-35-7 (t. 1)

Dostępne egzemplarze

1.
Numer inwentarzowy: 42160
Sygnatura: 66/69
Status: Do wypożyczenia

Najczęściej wypożyczane