Autor
Cybulska, Emilia Barbara
Sikorski, Zdzisław Edmund Redakcja.
Tytuł
Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 1, Składniki żywności
ISBN
978-83-204-63623-34-0 (całość)
978-83-204-63623-35-7 (t. 1)
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwo WNT,
Numer wydania
Wyd. 6. zm.
Hasła przedmiotowe
Technologia żywności
Żywność skład chemiczny podręczniki akademickie
Substancje odżywcze podręczniki akademickie
Podręczniki [Typ publikacji]
Informacje dodatkowe
Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks. Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Dla studentów i pracowników nauk. uniwersytetów przyrodniczych i medycznych.
Dostępna także w formie elektronicznej.
Streszczenie
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywnościowych. Książka polecana dla studentów i pracowników naukowych uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka. Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.
Link
http://libra.ibuk.pl/book/63939
245
%a Chemia żywności :
%b praca zbiorowa.
%n T. 1,
%p Składniki żywności /
260
%a Warszawa :
%b Wydawnictwo WNT,
%c 2012.
300
%a 233, [1] s. :
%b il. ;%b il. ;
%c 24 cm.
500
%a Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności.
504
%a Bibliogr. przy rozdz. Indeks.%a Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
520
%a W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywnościowych. Książka polecana dla studentów i pracowników naukowych uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka. Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.
521
%a Dla studentów i pracowników nauk. uniwersytetów przyrodniczych i medycznych.
530
%a Dostępna także w formie elektronicznej.
650
%a Technologia żywności
650
%a Żywność
%x chemia.
650
%a Dodatki do żywności
650
%a Substancje odżywcze
%v podręczniki akademickie
650
%a Żywność
%v podręczniki akademickie
%x skład chemiczny
655
%a Podręczniki [Typ publikacji]
700
%a Cybulska, Emilia Barbara
700
%a Sikorski, Zdzisław Edmund
%e Redakcja.
856
%u http://libra.ibuk.pl/book/63939
920
%a 978-83-204-63623-34-0 (całość)
920
%a 978-83-204-63623-35-7 (t. 1)